Odeća za duh i telo

DNK studio pomera granice u dizajnu i izradi modela u svojim kolekcijama, koje karakteriše spoj senzualnosti i individualnosti. Poseban akcenat se stavlja na estetiku pri izradi modela koji su ručno radjeni u Srbiji po najvišim standardima.

O NAMA DNK studio

DNK je kreativni modni studio koji se bavi izradom unikatnih komada odeće i malim serijama modela. U izradi modela i kolekcija fokus se stavlja na takozvani slow design. U kolekcijama se koriste materijali koji su kvalitetni, a svaki  komad je ručno radjen u Srbiji po najvišim standardima. 

Sinonimi koji opisuju modele sa potpisom DNK su svedenost, naglašena  ležernost, udobonost i elegancija. Rafiniran izbor materijala, prilagodjen formi i kroju prati liniju duha i tela. Poseban akcenat se stavlja na senzibilitet moderne žene i njene potrebe koje rezultiraju nosivim modelima sa naglašenim autorskim pečatom.

Naslovna Slika Revija Dnk

OSNIVAČ

Autor kolekcija i osnivač brenda DNK je modni dizajner Dragana Nikolajević. Studije kostimografije je diplomirala je na fakultetu Primenjenih umetnosti i dizajna  u Beogradu.  Učestvovala je na brojnim modnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, kao i brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Član je ULUPUDS-a i dobitnica Godišnje nagrade za stvaralaštvo u 2015. godini.  Pored dizajna odeće bavi se umetničko eksperimentalnim radom u oblasti primene novih tehnologija u odevanju.

pratite nas